Saturday, 31 March 2012

Di dlam kesedihan kesayuan dihati...




sedihnyer hati nie bila terpaksa berpisah ngn kwn2..sob2...
kami dah abeh exam dan bercuti lama...mesti rindu kt kwn2...
kenakalan kwn2 dlm kls huhuh sunyi xda gelak ketawa...
cepatnyer 3taun bersama....tiada lgi gurau senda...
hanya keriangan didalm hati jew....sedih sangt hati aku.....
aku harap..teman2 kita akn berjumpa lagi dan akan bertemu lagi......
bt kwn2 yg aku syg...yg aku cintai...wawa syg korang semua....!!!!!!


WAWA SYG KORANG SEMUA!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, 16 December 2011

ciTe ciTu Diw@D

Hari nie kan aku nk cite cikit..sory laa ye bape ari xupdate blog aku nie,,
biasa laa cbuk ckit skrg nie..arinie aku nk cite pasal keje aku kt wad 3A wad lelaki taw..
hari nie aku kena bt dressing kt pesakit yg kaki dye memang dah teruk dah xnmpak ada kulit dah semua kulit merah2 jaa...dan berbau cian pakcik 2..menahan kesakitan..aku cuci luka dye dah hasilnyer nampak bersih...pastu aku rasa puas sangt..bukan 2 jew aku bt taw bnyak lagi aku bt masukkan tiub makan kt patient yg xboleh mkan melalui mulut terpaksa laa pakai tiub kt idung nmapk memang seksa laa tapi tuk isikan perut memang kena pakai kn..bila aku berjaya masukkan tiub makan 2 sampai dekat dalm perut tepat dalm perut aku hepy sangt aku berjaya melakukannyer...pastu aku bgi injection pada setiap pesakit bagi makn dan last sekali kerja aku apa lagi tulis report laa tuk org shift mlam plk..seronok sangt dapt tulis report yela nk jadi nurse kn...hihihiape2 pon aku CINTAKN KERJAYA AKU..SEBAGAI SEORANG NURSE TUK MENJAGA PESAKIT SAMPAI SEMBUH DAH BOLEH TERSENYUM....!!!!

Thursday, 8 December 2011

DaLaM PeRciNtaaN^*^

semalam sedih sangt arinie baru aku luahkan kt dlm nie...
kenapa kita harus mencintai???sedangkan adakah org akan menghargai kita???
hati dan perasaan bila dah terluka memag susah nk ubati terlalu perit yg dilalui tetapi kesabaran tetap ukuh dalm hati...kehidupan nie bnyak mengajar aku erti hidup kasih sayng dan dicintai tapi aku xpernah nk dapt kebahagian  2 memang xlayak kah aku mndapt semua 2???tensionnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, 7 December 2011

tErinGat kEnanGan DiwaKtu paGi..

Diwaktu pagi yg sunyi bila aku bgun jew tiba2 teringt plk kt mama aku....mama aku dah bgun kew haa??
dulu waktu sekolah xpayh nk set time tuk bgun tido pagi2 mama yg kejutkan..rindunyer saat 2...
setipa hari mama buatkn sarapan pagi...dah sarapan berleter jgk nk taw pasai apa sbb adek aku mls nk p kolah 
hehehhehh kelakar jgk bila teringat saat 2 kn...koranag pon mesti teringat kn waktu2 kecik2 mak korang kejutkan korang nk kolah.....dulu bila nk p kolah rendah jaa mama yg hantar dan ambik aku dari kolah naek basikal jaa  bila tima hantar kolah jaa aku nngis tgk mama aku balik sorang bila laa aku dapat beli keta kn...aku nk bawa mama aku naek keta bukan  basikal lagi hihih masa 2 fikir mcm 2 laa biasa  laa fikiran budak2..aku nie sensitif ckit klu bab mama aku aku xleh tgk dye sedeh dan susah...tapi semua dah berlalu terlalu cpat....skrg usia aku dah hampir 21 taun klu diikutkn taun depan aku dah 21 taun makin tua dah lew..time nie aku dah siap2 nk g kls terpaksa bgun sendiri sarapan pon xda org yg btkan bnyk jasa mama aku pada aku...kdg2 2 aku terfikir jika aku melukakan hati mama mesti aku xkn dapt restu dari ALLAH S.W.T adesss rindunyer kt mama...rindu sngt2...bila time nk kolah jaa mesti salam ngn mama pastu mama cium dahi aku...skrg klu p kls xdapt semua 2..nie laa nasib kn bilakita berjauhan ngn ibu kita..tapi aku belajar tuk mengubah keluarga aku menjadai lebih baek..aku xnk keluarga aku hidup dalam kesusahan lagi..pagi nie  hati rasa sayu jaa rasa sedih rasa takut mungkin ada sesuatu yg nk terjadi agaknyer...aku harap xda terjadi apa2 kt keluarga aku...aku xboleh hidup tanpa fmly aku ..k laa aku nk p kls dah nie..t ape2 aku cita lain k..bye2..

Monday, 5 December 2011

*teNtang dihaRi yG paLing boSan**^

5/12/11<<<mcm xcaya jaa dah hujung taun nie..azam tuk taun depn dah ada tapi taun depan laa sy cite yer...
hari aku nk cite pasal kls arinie adess bosan gila xda lecturer yg msuk ngajar..
dok saja sambil dok lepak2 ngn kwn2..mna nk belajaq kls aku bising giler............
arinie plk badmood...adess lagi aku bngang...sbb aku tttuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttt!!!!!  
hihi org perempuan taw kn..
sptutnyer balik kls kul 5 tapi awl2 dah cabut bkn ada ape kt kls...
sampai umah aku bka laa buku aku nie..hihih 
buka tuk cite2 baru laa...nnti xda masa dah aku nk menaip nie..time praktikal minggu depan dah start..
haaa!!!baru nk gtaw yg aku terpaksa bertukar ospital laa ke ospital kepala batas...
nk tawu nape sbb ospital baling xdapat masuk xtaw sbb ape laa..
leceh btul..sedeh pon ada gak..tapi xper laa dekat cikt  ngn ostel aku nie..bila time prktikal nnti laa yg xbest sbb aku terpaksa prktikal ngn org 2...huhuuh....xleh nk masuk pala ngn dya....nsib ada kwn2 yg lain nie..
minggu depan terpaksa laa bgun awl bersiap sedia tuk prktikal...wahhh2!!! xsabarnyer............
ceh2 awl2 nie semgt ler tgk 2 hari lagi mula nek mls tapi skrg aku dah sem last..
takut laa bila nk exam nnti xtaw laaa...kwn2 doakn aku yer......!!!!

Sunday, 4 December 2011

*tiMe kAmi paKaT2 cAnTik*

masa nie kami nk gi mne ekk??lupa plk...time pakat2 makeup laa..jalan2..
semua pakai baju kurung ngn kebaya..fuhh..meleleh org lelaki tgk...hahahhahhha xda laaa lawakjer..
tapi time nie yg best sbb kami satu umah berkumpul nk jalan2 sekali...
klu x masing2 bt hal sendiri..NK TAW NAMA SORANG2 X???meh!!nk bagtaw.!!!
dari kanan>>cT ,nurul,kat belakang 2..k.ika..kn depan yg baju biru 2 ehem2..aku ler...
yang xpakai tudung kt belakng aku 2...yana ore perak!!!tepi aku 2 yana kelantan!!! yang tdung hitam kt blkg 2 k.kina...pastu ayong...dan akhir sekali mardiatul....
ramaikn kami...semua nie klu jumpa dok sekali maw bising satu umah...
tapi yg sedihnyer kami dah nk abeh stdy mungkin xdok snie dah.,.huhuuhu...
time aku doj karang cite nie aku nk p kls nie..saje bgun awl..hihih..ok laa 
t aku buka cite lain plk k....bYe2<<*

Monday, 31 October 2011

pOstinG coMing..!!! 0_^)

Tudia posting dok mai dah..kalut plk nk kena p posting....
sekali aku dapat kt posting kt kampung aku sendiri nk taw kt mna BALING LAAA.....
sonok kot t leh balik jumpa mama aku hari2..hahahha...
selama 3bulan posting maw gila aku...kali nie managment aku minta bt kt tempat aku sendiri..
senang ckit tapi xtaw laa medam apa yg jaga tuk managment nie takut gakk..
bt medam garang mcm singga lagi kecut perut aku laa...hihihhi..
ape2 pon hepy laa nk posting dah nie.....kwn2 doakn aku yer....
muaahhh cayunk kamu semua...!!!!